maanantai 28. marraskuuta 2016

Lisää linnun osia Montoseen


Montosen esityskausi tuli ja meni. Esityksessä merkittävämmässä osassa ollut Korppimaski esiteltiin jo aikaisemmassa kirjoituksessa mutta ei osallistuminen ihan siihen jäänyt vaan puvustukseen kaivattiin vielä hieman lisää linnun osia. 


Haitaria soittavan shamanistisen hahmon päähine kaipasi hieman pöllön kalloja joten yhden yön iltapuhteena sellaisen askartelin. Kosteasta muotista ja talven myötä kylmenevästä autotallista ei ollut apua lateksin kuivumiseen joten ensimmäisestä vedoksesta tuli hieman vinksahtanut. Tämä ei tosin haitannut aivan tuhottoman paljon. Sisätiloissa tehdyt kappaleet olivat hieman paremmassa kuosissa. Puvustaja tuunasi kallot päähineeseen ja laittoi vielä hieman blingiä silmiin.





 
Korppi kaipasi myös hieman lisää korppimaisuutta olemukseensa joten tämän toinen jalka tehtiin enemmän lintumaiseksi. Netistä hieman preferenssiä ulkonäöstä ja plastoliinimallista tehtiin kaksiosainen muotti. Kaksiosainen siksi että pitkulainen muoto olisi vaikeuttanut plastoliinin poistamista kipsimuotin sisältä huomattavissa määrin jos kyseessä olisi ollut yksi kiinteä kappale.  Korpin jalkoja valettiin neljä kappaletta niin että ensimmäinen kerros oli mustaksi värjättyä.  Yksittäiset jalat liimattiin kontaktiliimalla ja juuttikankaalla  kenkään ja lopuksi päällystettiin samalla mustalla lateksilla. Ontot "varpaat" taipuivat kivasti mutta pitivät muotonsa muuten eivätkä haitanneet näyttelijän toimintaa ainakaan liikaa.



Esitykset ovat jo päättyneet ja nähtäväksi jää mitä seuraavaksi alan väkertämään. Luulenpa että se liittyy jouluun ja suuriin muinaisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti