perjantai 25. marraskuuta 2022

Ogre

 


Justimusfilms otti loppusyksystä yhteyttä ja kyseli pystyisinkö tekemään maskin "Ogrelle". Onneksi varastosta löytyi valmiina sopiva muotti pääosalle "Gundabadin örkin" muodossa mutta Ogrehan kaipaa ehdottonasti myös vähintäänkin jykevää leukaa ja muutamaa torahammasta. Niinpä lähdin sitten leukaa tekemään.



Olen kauan sitten tehnyt yhden hieman vastaavan mutta silloin maskeeraus oli enemmänkin vähemmän pelottava metsänpeikko jonka pienet ylimääräiset nysähampaat sojottivat erillisinä osina leuassa ja itse varsinainen peikkomaisuus tuli erittäin isosta irtonenästä. Tällä kertaa lähdettiin kunnolla korostamaan leukaa mahdollisimman suureksi. Koitin pitää huolta siitä että osan saisi kuitenkin liimattua ongelmitta leukaan joten kokoa ei pystynyt kasvattamaan aivan mahdottomiin ellei olisi alkanut sitten suunnittelemaan jotain ylimääräisiä tukirakenteita. Parempi kuitenkin mennä helpomman kautta.

Örkkimaskin suu oli jätetty paljaaksi joten tämän osan oli tarkoitus tulla örkkimaskin alle liimattuna näyttelijän poskiin, leukaan ja alahuuleen. 




Testisovituksessa päämallin kanssa näkee leukaosan ja maskiosan sauman. Näin sen mielessäni suunnittelin osan käytettäväksi alunperin mutta videolla näkee että leukaosa on liimattu maskin päälle. Tämä lienee ollut parempi ratkaisu sekä käyttöä että ulkonäköä ajatellen.



Itse valmistus ei juurikaan poikennut aikaisempien vastaavien maskien teosta kipsimuotteineen ja lateksivaluineen. Pitkät ulkonevat hampaat olivat niillä rajoilla että niiden kunnollinen kuivuminen tuottaa hieman ylimääräistä vaivaa varsinkin jos haluaa säästää aikaa. Ne nimittäin kannattaa valaa lateksiin ohut kerrot kerrallaan ja kunnolla kuivata hiustenkuivaajalla välissä. Jos koko osan valaisi kerralla niin vaikka kaikki muut osat olisivat jo hyvin kuivia niin kosteus ei kapeasta hampaasta olisi poistunut yhtä tehokkaasti ja hammas saattaa jäädä osittain vielä nestemäisen kosteana muottiin. 

Mutta tämä oli oikein mukava ja nopea tuotanto. Lopullisen videon nähnyäni erittäin tyytyväinen itse lopputulokseen. Lopullinen maskin laitto jäi Justimuksen omalle kontolle mutta kyllä nämä äijät osaa hommansa.

Loppuun itse video. Oikeimpa hyvää loppuvuotta kaikille.!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti