tiistai 25. elokuuta 2015

Zombia rinnuksiin


Nyt jonkun aikaa kasvomaskeja tehneenä on mielenkiintoni alkanut pikkuhiljaa siirtyä tekemään myös muitakin lateksiosia. Ensimmäisenä mielessä oli tehdä rintakehä/mahaan jotain zombiemaista. Tarkoituksena oli tehdä kipsimalli omasta rintakehästä lähitulevaisuudessa samoja oppeja käyttäen kuin edellisessä kirjoitelmassa tein päästäni mutta kohtalo astui kehiin ja sainkin lainaksi miehen anatomialla varustetun mallinuken. Tietty mallinukke omaa hieman enemmän lihasta kuin minä mutta mittasuhteet olivat kuitenkin jotakuinkin sinnepäin eli tarpeeksi lähellä. 


Tällä kertaa kaikki työvaiheet löytyvät yhdestä kuvasta. prosessin puolesta liikumme aivan samoissa  asioissa kuin kaikkien aikaisempien lateksihommien kanssa. Jos siis kiinnostaa niin lueskele ne aikaisemmista kirjoituksista.

Projekti oli hyvinkin nopeatempoinen kahden päivän viritys joten tuli myös kokeiltua erilaisia ajansäästötemppuja kuten kipsimuotin uunittamista. Normaalisti kipsin "kuivumisen" nopeuttaminen lämmöllä ei ole viksua koska se heikentää sen rakennetta koska kemialliset omiansuudet ja niin eteenpäin. Mutta tällä kertaa kipsistä tihkunut vesi olisi vaikeuttanut lateksin kuivumista. Lisäksi muotista huokunut lämpö omalta osaltaan nopeutti taas lateksin kuivumista. Pieni lämmittäminen siis on ihan ok varsinkin josko on kova kiire.

Pieniä huomioita itse muotoilusta sen verran että rinnuksiin tulevat muodot voi olla hyvä laittaa reilummiksi kuin mitä itse tein sillä ne eivät juurikaan näkyneet päälle laitettuna. Muodot tulivatkin parhaiten esiin värien käyttämisellä laittamalla tummaa syviin kohtiin ja korostaa korkeita vaaleammalla.

Sitten huomio kiinnityksestä. Laitoin omani kiinni suoraan rintakehään ja muutaman tunnin jälkeen kovasti käsien liikkeen takia liikkuvaiset yläkulmat olivat jo irti ihosta. Niinpä joko kannattaa laittaa liimaa todella paljon tai sitten kiinnittää tämänkaltainen viritys suoraan ihonmyötäiseen vaatteeseen. Zombie-paita olisikin hauska projekti tehdä lähitulevaisuudessa. Rinnukseni paistoikin läpi revityn ja sotketun paidan rakosista ja ehjät osat peittivät reunat aika hyvin. lateksiosa alkoi kuitenkin illan edetessä lerpattaa ja ruttaantua joka ei ollut tarkoitus mutta zombiena oleminen antaa paljon anteeksi. Joskus se iho vaan on niin kurtulla koska on kuollut kävelevä ruumis.

Harmi vaan ettei tullut otettua kuvaa kun rinnukset olivat päällä. Ehkä ensi kerralla sitten.

Kokonaisuutena kiva ja opettava kokemus ja tapoja parantaa löytyi runsaasti. Uusi yritys tulevaisuudessa kun tarvetta ilmaantyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti